Skitur Isaberg

SKITUR til Isaberg

Vi var nogle stykker, som havde besluttet os til at bryde vin-terens monotomi med en week-end-tur til Isarberg.

Isarberg er godt, hvis man kan lide alpin ski, for det er reelt det nærmeste sted, der har den fornødne stejlhed, omend højden snarere er fra 380 meter end Mont Blanc’s 3800 meter ved løjpe-start.

Turen derop er desuden køn og foregår på ret gode veje.

Vi startede om morgenen ved 7-tiden, pakkede ski og støvler på taget og kørte så efter en kort præsentation af sted i 2 biler, der var fyldt godt op. Man skal være varmt påklædt i Sverrig i januar, men ski, støvler, madpakker og drikkevarer fylder også.

Mens vi ventede på færgen i Helsingør brugte, vi tiden til at præsentere os for hinanden, idet nogle ikke havde mødt hinanden før. Det fortsatte på færgen på tværs af bilerne, så nu kendte vi i hvert fald hverandre af udseende. Det kan være ret smart, når man skal finde hinanden i terrænet eller i varmestuerne på Isarberg.

På færgen satsede nogle ret hårdt på at tømme slikkioskerne, mens andre styrkede sig til de følgende knap 200 kilometer ved indtagelse af et passende antal elefanter.

Der er altid noget forfriskende ved at være i Sverrig, fordi huse og landskab er anderledes end i Danmark. Vejen til Isar-berg er gennemgående god, og man skal stort set kun dreje over på en anden vej én gang under hele ture på 180 kilometer fra Helsingborg.

Der er derfor to muligheder: enten underholder selskabet sig selv, eller også sidder man og kikker på landskabet på vejen op. Det er derfor klogt at mikse rejseselskabet, for så går snakken.

Ved Isarberg er der mulighed for både store og små hytter og kroer til at spise og overnatte i. Begge er af god standard og ikke dyre.

Omvendt er man nødt til selv at producere det natteliv, man ønsker sig, for ud over frost og stjerner er svenskerne ikke leveringsdygtige i sådan noget.

Kører man fra Gentofte ved 7,30 tiden, er man i Isarberg ved 12-tiden, og står man så på ski til ved 5-tiden, spiser og drikker en enkelt eller 2, 3… øl(ler), så viser der sig dog hurtigt en tendens til, at freden sænker sig over selskabet, og nattelivets udfordringer kommer til at tendere mod det horison-tale (Zzzz..).

Næste dag stod vi op ved 9-tiden, fik noget morgenmad samt en dram og havde herefter troen på vore alpine kvaliteter. Vi dyrkede dem til ved 3-tiden, hvorefter vi trods et par ophold på resturanterne og i varmestuen var noget forkomne af kulde og kørte mod København. 6 timer i -10 0 og vind (mest på toppen) kan mærkes – uanset om man har jens-lyner m.v. på.

Hjemturen fra Isarbjerg er altid præget af den afslappethed som timers fysiske udfoldelser bibringer en. Turen hjem byder des-uden på varme i bilen. Konsekvensen er for de fleste en dyb zzZZ..!

Et godt råd er, at tage kontanter med i danske eller svenske penge fra Danmark. De danske penge skal så veksles på båden til Helsingborg, for derefter kan de ikke bruges. Checks kan der ikke hæves på. Svenskerne ved ikke, hvad kreditkort er. De har aldrig hørt eller set andre valutaer end svenske kroner, og der er kun èn hæveautomat for Eurocard i Helsingborg. Den næste er vist nok i Stockholm!

God rejselyst.

Jens Goul

 

Skriv et svar